IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Назначават 150 нови служители във ВМЗ-Сопот

Производството на площадката в Иганово ще продължи на пълен капацитет чрез пускането на два нови цеха там

16:14 | 06.08.15 г. 1
<p>
	Един от механичните цехове на ВМЗ&nbsp;- Сопот. <em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Един от механичните цехове на ВМЗ - Сопот. Снимка: Министерство на икономиката

Производството на площадката в Иганово ще продължи на пълен капацитет чрез пускането на два нови цеха там, ще се наемат 150 нови работници. Това е заявил директорът на ВМЗ-Сопот Богдан Богданов по време на среща със зам.-министъра на икономиката Любен Петров и представителите на синдикатите в предприятието, съобщават от пресцентъра на икономическото министерство.

Производството ще продължи чрез възстановяването на два стари цеха, на които ще се премести производството от обектите, разрушени при инцидентите през пролетта, за да може площадката да заработи с пълен капацитет.

Зам.-министърът на икономиката е посетил завода, за да се запознае на място с напредъка по възстановяване на производството и да увери работещите, че министерството работи за финансовото и производственото му стабилизиране. Според Петров в момента има добър диалог между министерството, ръководството на предприятието и синдикатите. Петров лично ще следи за ускоряване на работата по разчистване и обезопасяване на двата епицентъра на взривовете в Иганово.

“Целта на министерство на икономиката е ВМЗ-Сопот да работи на максимален капацитет”, посочи Петров.

Той е уверил ръководството, че за момента предприятието има осигурени договори и актуализирана производствена програма до края на годината.„Търсим възможност за договори по линия на кооперирането с НАТО и ЕС. Разговори се водят с Министерство на отбраната за осигуряване на поръчки за българската армия“, увери той.

Има 300 молби за назначаване на нови работници, като от тях 150 са одобрени и хората бъдат назначени до две седмици. Ще се търсят и още служители, посочват от ръководството. И допълват, че финансовото състояние на предприятието се подобрява и се изплащат редовно заплати и аванси. 

В момента се извършва обследване на системите за охрана и сигурност на предприятието, работи се и за изграждане на система за видеонаблюдение, за да се затегне сигурността във ВМЗ.

В края на юли Министерството на икономиката възложи пълен одит на дейността във ВМЗ - Сопот, включително на използваните технологии, организацията на работа, сключените договори и технологичната експертиза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 6
Fiscalist
преди 8 години
Тоя гаден комунистически избушеняк няма ли вече да го закриват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още