Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

НЕК и ЕВН ще строят каскадата "Горна Арда"

"Хидроенергийната каскада Горна Арда" ще се управлява от надзорен и управителен съвет, са решили акционерите на днешното общо събрание

Националната електрическа компания (НЕК) и "ЕВН Австрия" ще си партнират при проектирането, изграждането и строителството на хидроенергийната каскада "Горна Арда", съобщиха за БТА от НЕК.

ЕВН придоби 30,1% от акциите на основаната през 1999 г. "Хидроенергийна компания Горна Арда" АД ("ХЕК Горна Арда"), притежавани досега от турската компания "Си Си Джи Иншаат Санайъ Ятъръм ве Туризъм А.Ш." (приемник на фирмата „Джейлан груп Иншаат Санаи Ятъръм ве Туризъм“). Останалите 69,9% от акциите са собственост на НЕК.

Още по темата

На проведеното днес общо събрание на "ХЕК Горна Арда" акционерите са решили, че компанията ще се управлява от надзорен и управителен съвет, като и двата органа ще имат по трима членове.

"ХЕК Горна Арда" ще проектира, строи и експлоатира едноименната каскада. Непосредствените задачи пред компанията са завършването на идейния проект и започването на процедура по оценка на въздействието върху околната среда.

Очаква се проектът да даде сериозен тласък на икономиката в региона и да спомогне за повишаване на нивото на заетост, се посочва в съобщението.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСП е притеснена от ниската избирателна активност