IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма бедстващи хора по пътищата

Обстановката в страната се нормализира, заяви Лиляна Павлова

10:39 | 08.01.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Към момента няма бедстващи хора и хора в критично състояние, до които не може да достигне помощ в зимната обстановка, заяви на брифинг министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от БНР.

Като че ли се нормализира обстановката, смята тя.

Нощта е преминала сравнително спокойно.

През нощта туристически автобус с 40 японски туристи въпреки забраната е навлязъл в затворения път Шумен-Разград, след което е затънал в преспите и се е наложила спасителна операция.

Министърът на регионалното развитие каза, че на фирмата, която не е спазила изискванията за забрана на движението, ще бъде потърсена отговорност и ще бъдат наложени санкции.

В Североизточна България вече ситуацията не е толкова критична, казаха от щаба, но все още остават навяванията и силният вятър в момента е около 60 километра в час.

В 6 часа тази сутрин е бил отворен главният път Варна-Добрич и така вече няма области, които да са откъснати от останалата част на страната.

Все пак обстановката в Североизточна България остава усложнена, каза главен комисар Николай Николов, директор на

Главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението“. Той допълни, че 90 населени места са били без ток сутринта.

Допълнително Българската армия ще мобилизира ресурси в Североизточна България, за да подпомогне усилията на Енерго-Про да възстанови електроподаването.

Междувременно ЧЕЗ призова клиентите разумно да използват електроенергия през студените дни. От компанията отбелязват, че големите студове създават опасност от прекъсване на електрозахранването заради обледяване на мрежата и претоварването й в районите, където клиентите използват предимно ток за отопление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още