Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" е новият председател на НС

Кандидатурата му беше подкрепена от 231 депутати

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" е новият председател на НС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ бе избран за председател на 47-ото Народно събрание. Кандидатурата му беше подкрепена от 231 депутати, 72 се въздържаха, 1 беше против.

Именно Минчев бе номинацията на формацията на Кирил Петков и Асен Василев за поста.

От трибуната на парламента Кирил Петков заявии, че Минчев се е доказал като „отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция". 

Още по темата

„Вярвам, че с тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство - ще допринесе много за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-добрата кауза - успеха на България”, каза Петков при представянето на кандидатурата на Минчев.

Никола Минчев е завършил право в СУ "Св. Климент Охридски" и има дългогодишен стаж като адвокат. Специалист е по процесуално право. Владее български, английски и немски.

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта "Продължаваме промяната".

Най-малката парламентарна група „Възраждане“ също имаше свой кандидат за председател на парламента. Това беше Цончо Ганев, но очаквано той не беше одобрен.

"Нека работим за това в 47-ия български парламент, в рамките на един пълен четиригодишен мандат, да възстановим духа на взаимното разбирателство и да наложим нов модел на правене на политика", заяви от парламентарната трибуна новоизбраният председател на 47-ото Народно събрание Никола Минчев.

По думите му българският парламент не е просто място, където се творят законите, а върховната институция, която със своята дейност обезпечава функционирането на всички сфери от обществения живот.

"Парламентът отразява нагласите на обществото, с избора на цели седем формации, които да бъдат парламентарно представени, избирателят ни даде ясен знак, че очаква от нас екипна работа, а не авторитарни решения. Като във всеки парламент и тук ще има различни виждания, но нека посрещаме различията с уважение, нека общава воля се роди в качествената дискусия в парламента", допълни Никола Минчев.

Българският парламент трябва да бъде място за свободни и градивни дебати и дискусии, в които да се създават закони, които да ускорят развитието на страната ни и да я направят пълноценен член на Европейския съюз.

Заместниците на Никола Минчев, които бяха избрани единодушно, са Мирослав Иванов от ПП, Росица Кирова от ГЕРБ, Мукадес Налбант от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП, Ива Митева от ИТН, Атанас Атанасов от ДБ и Цончо Ганев от „Възраждане“.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Магазини за нехранителни стоки с 30% спад на приходите заради сертификата