IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ниската бизнес активност е един от рисковете за националната сигурност

В доклада за националната сигурност е отделено специално внимание на мигрантите в Турция, заяви депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев

13:03 | 02.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Един от рисковете за националната сигурност е ниската бизнес активност на българските фирми. Това каза народният представител от ГЕРБ Пламен Манушев пред радио „Фокус“, след като вчера на закрито заседание парламентът прие годишен доклад за състоянието на националната сигурност на България за 2015 г. 

Депутатът коментира, че докладът отчита цялостното състояние на националната сигурност във всичките й аспекти. Прави се оценка на външните и вътрешните рискове, включително състоянието на образованието и армията.

Манушев изброи още като теми в доклада „Черноморският регион, Западните Балкани, бежанската криза, обстановката около нас, в Турция. Как се задържат там мигрантските вълни и как те могат да тръгнат, това се отчита като много сериозна опасност“.

В доклада не се дава оценка на службите.

По темата за националната сигурност той припомни плановете до 2021-2022 г. финансирането за отбрана да достигне 2%. Това ще стане плавно в следващите години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още