IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нотификацията за измервателни уреди в данъчните складове не е изпратена

Владислав Горанов обясни в парламента причините за това

13:02 | 06.11.15 г.
Нотификацията за измервателни уреди в данъчните складове не е изпратена

Искането на одобрение от Брюксел за монтиране на измервателни уреди в данъчните складове все още не е изпратено, стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов по време на парламентарния контрол.

Като основен проблем за нотификацията пред ЕК за въвеждане на измервателни уреди в производството и търговията с акцизни стоки той изтъкна отпадането на директивата, по която досега е работено.

Проблем пред нас е, че директивата, по която досега процедирахме за въвеждането на техническия регламент, е отменена, каза Горанов. Той допълни, че тепърва се провеждат консултации за новия механизъм.

„Съгласен съм, че доста се забавиха. Трябва да имаме предвид, че се говори за уреди, които ще бъдат приети на територията на целия ЕС“, каза Владислав Горанов.

В края на миналата година парламентът отложи въвеждането на автоматичната система за контрол с една година.

Системата за контрол върху измервателните уреди за акцизни стоки бе предложено да бъде върната с промените на Закона за акцизите и данъчните складове в преходните и заключителни разпоредби на Закона за данък върху добавената стойност с идеята за спиране на злоупотреби и повишаване на приходите в хазната.

Днес Горанов уточни, че финансовото министерство е попълнило формуляра за нотификацията и в нея подробно са описани сложните схеми за измервателните уреди.

Той напомни, че заинтересовани страни са поискали и широка дискусия по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още