IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова наредба посочва реда за етикетиране на шума на перални със сушилни

С новите изисквания ще се постигне пълно съответствие на българското с европейското законодателство при енергийното етикетиране

15:11 | 19.08.20 г.
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка:&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Архив Ройтерс</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Архив Ройтерс

 

Министерският съвет прие нова Наредба за енергийното етикетиране на продукти, свързани с енергопотреблението, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Тя ще отмени сега действащите две наредби, в които се уточнява каква информация да пише на етикетите за консумацията на енергия, както и какви са изискванията за изчисляване на шума, излъчван във въздуха от битови уреди.

Във връзка с приемането от Европейската комисия на регламент от 2014 г. за енергийното етикетиране на битови перални машини и битови перални машини със сушилня се налага да се отмени Наредбата за изискванията за етикетиране на битови уреди по отношение на шума, излъчван от тях във въздуха, уточняват от МС.

Към настоящия момент чрез тази наредба се извършва единствено определянето на въздушнопреносимия шум от битовите комбинирани перални/сушилни машини.

С приемането на новите европейски изисквания по регламента, който съдържа в себе си методите и изчисленията за въздушнопреносимия шум от тези уреди, отпада необходимостта от старата наредба с изисквания за етикетиране на битови уреди по отношение на шума, аргументират се министрите.

С приемането на новата наредба ще се постигне пълно съответствие на българското законодателство с изискванията на европейското законодателство в областта на енергийното етикетиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още