IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова онлайн платформа прави опит да свърже българските фермери с търговците

Собствениците на nacionalnaborsa.com са си поставили за цел да поддържат годишно по 10 хил. активни обяви

13:52 | 11.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Създателите на нова онлайн платформа са решили да осигурят директен достъп на българските фермери до магазини, ресторанти и хотели. Собствениците на nacionalnaborsa.com са си поставили за цел платформата да стане масова и да поддържат годишно по 10 хил. активни обяви.

Искаме да свържем търговците с производителите, за да имат достъп не само до дистрибуторите, но и до търговските вериги, така че всеки малък производител да е национално представен, коментират пред Investor.bg двама от собствениците на компанията - Кирил Христов и Любомир Алексиев, които са финансирали начинанието със собствени средства.

Те поясняват, че за публикуването на обяви фермерите ще дължат минимална такса, която за тяхно улеснение ще може да се плаща и чрез платен SMS. 

Кирил Христов допълва, че таксата би трябвало да ограничи опитите на некоректни потребители да пускат фалшиви обяви.

След като бъдат сключени конкретни сделки, потребителите ще могат да оценяват доставчиците и така най-добрите ще трупат рейтинг.

Този рейтинг обаче незабавно ще бъде свалян, ако собствениците на платформата получат сигнал за злоупотреби – например ако някой представя вносна продукция като българска. Засега обаче те няма как да проследяват дали производителите действително предлагат собствени продукти, а не купени от борсата. „Коректността е въпрос на бизнес култура“, коментира Кирил Христов.

„За нас е важно производителите, които изпитват трудности да реализират стоката си, да имат виртуално представяне в национален мащаб“, допълва той.

Любомир Алексиев пояснява, че порталът всъщност е онлайн борса за обяви на едро – за храни, свежи продукти и нехрани, нещо като „хипермаркет за стоки на едро“. След време според него е възможно е възможно чрез платформата да се предлагат дори и земеделски машини.

Платформата е замислена така, че и най-малкият производител да може да качи обява, коментира Любомир Алексиев.

Мотото на онлайн борсата е „Мисли на едро!“, а създателите й декларират, че ще си сътрудничат с основните вериги и със земеделските стопани, с производителите на хранителни продукти и стоки за бита, както и с всички контрагенти на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още