Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Новата община Сърница все още е без бюджет

В закона няма утвърдена процедура по какъв начин се разделят две общини

Най-новата община Сърница все още няма бюджет, тъй като не е подписан разделителният протокол с община Велинград, съобщи кметът Неби Бозов пред БНР. В закона няма утвърдена процедура по какъв начин се разделят две общини.

Според кмета Неби Бозов, разделянето на Сърница от Велинград е предизвикателство и за двете общини, тъй като няма практика за това.

Още по темата

„Няма регламент. Трябва ние да се разбираме, без да има арбитър. Мисля, че не е начинът по съдебен път да се решават нещата. Трябва да е точно регламентирано как се разделят две общини“, казва той.

Неби Бозов се надява до месец проблемът да бъде решен въпреки затрудненията.

„След като подпишем разделителния протокол, от Министерството на финансите ще ни дадат правомощия да открием сметка, ще бъде създадена администрацията на общината, хората ще започнат да си плащат данъците и ще започнем да работим като нормална община“, очаква той.

Другите основни въпроси са, че в общината все още няма здравен пункт, а пътят от Велинград до Сърница е почти непроходим след бедственото положение през март. Кметът отчете, че има трудности и при доставката на храната за неселението, а при един спешен случай се забавя транспортирането до най-близката болница, която е във Велинград.

Сърница се отдели от Велинград в самостоятелна 265-та община в България с указ на президента, издаден на 22 юли 2014 г.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията