IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата зелена зона влиза в сила от днес

В четвъртък и петък няма да се извършва контрол на паркирането в новите участъци

10:13 | 01.11.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Платената зелена зона за паркиране в София се разширява от днес. Тя ще обхване части от кварталите "Лозенец", "Оборище", "Възраждане" и "Красно село".

Центъра за градска мобилност (ЦГМ) обявиха, че в четвъртък и петък (1 и 2 ноември) няма да се извършва контрол на паркирането в новите присъединени части. Причината е, че са получени много нови онлайн заявления за стикери, които се обработват и гражданите не бива да се притесняват, че ще бъдат санкционирани, преди да получат стикерите си.

От ЦМГ обръщат внимание, че контрол няма да има само в споменатите нови части на зелената зона. Стикерите се издават на хората, които живеят в района на зоната. Те дават възможност да паркират в района, а цената е 100 лева на година.

Така на практика новата зелена зона ще действа от 5 ноември. Решението за разширяване на зелената зона беше взето от Столичния общински съвет през юли след настояване на жителите на "Лозенец", "Оборище", "Възраждане" и "Красно село".

Според жителите на тези райони платеното паркиране ще им позволи по-лесно да паркират около домовете си и ще „свали“ колите от тротоарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
Мажоритаря
преди 5 години
Преди малко и аз минах през Лозенец.... Рай... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 5 години
Хааахаха...!!! Днеска не мога да си позная маалата - широки, празни улици! Тишина, спокойствие, деца с колела по платното, майки с колички и баби с покупки спокойно вървят по тротоарите... Идилия! Честито, лозенчани - Лозенец се върна в София... !!! :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 2
neverland
преди 5 години
Друго е да си вземеш нещо качествено, в хубав район на Хамбург или покрайнините на Цюрих, и то на къде-къде по-справедлива цена :) Нали :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 7
nkavrakov1982
преди 5 години
Честито на всички които живеят в "желаните" райони. Ха ха..Продължавайте да набивате пари в имоти с извратени цени в София.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още