Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Нови 10 застрахователни дружества от ЕС са поискали да работят у нас през януари

Няма български застрахователни дружества или посредници, които да са поискали да извършват дейност в друга държава от блока

Нови 10 застрахователни дружества от ЕС са поискали да работят у нас през януари

Снимка: Pixabay

През януари 2018 г. 10 застрахователни дружества от държави членки на ЕС са нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на България, а две са преустановили извършването на дейност, съобщи българският регулатор.

Към 31 януари 2018 г. застрахователите от държави членки, нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност у нас, са 603.

В първия месец от годината  13 нови застрахователни посредници от държави членки са уведомили КФН, че желаят да извършват дейност в България, а 3 са преустановили извършването на дейност. Общият им брой към 31 януари  е 2333.

През миналия месец няма застрахователни дружества със седалище у нас, заявили намерение да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. Общият брой към края на януари е 15 дружества.

Няма и нови български застрахователни посредници, поискали да извършват дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към този момент техният брой е 45.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Индескът на тръжните цени се е повишил с 1,03% през седмицата