Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Нови 7 млн. евро отиват за инвестиции в граничния район между Гърция и България

Средствата са по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014 - 2020

Нови 7 млн. евро отиват за инвестиции в граничния район между Гърция и България

Снимка: Pixabay

Нови 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния район между Гърция и България по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020, съобщават от пресецентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Със средствата ще бъдат подкрепени проекти на малки и средни предприятия. Това ще се случи в рамките на шестата покана за набиране на проекти предложения, която вече е обявена.

Желаещите могат да кандидатстват в няколко области, включително рехабилитация на сгради и подобряване на съоръжения за улесняване на достъпността за хора с увреждания и за подкрепа на клъстери в стратегически сектори на регионалната икономика.

Могат да кандидатстват национални институции с компетенции в сферата на целите на програмата, публично-правни и неправителствени организации, университети, изследователски центрове и други образователни заведения.

Достъп до финансиране не получават дружества с търговски или индустриален характер.

От министерството посочват още, че всеки проект трябва да има поне един партньор от България и Гърция, който да е със седалище в допустимата територия на програмата. Допустимо е участие на партньори извън тази територия, но само при определени условия.

В рамките на едно предложение могат да бъдат включени максимум шест проектни партньори, а всеки кандидат има право да се включи само в един проект.

Крайният срок за подаване на предложенията е 15 ч. на 6 септември 2019 г. При втора фаза се предвижда подаване на проектните предложения чрез интернет платформа.

Досега по четири от обявените покани са подписани 52 договора за субсидия на стойност 96,8 млн.евро. Проектите са в процес на изпълнение и трябва да приключат до края на 2022 г. За набиране на предложения все още е отворена пета покана. Срокът по нея беше удължен до 15 юли 2019 г.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Френско-германският консорциум „Соф Кънект“ взема летище София