Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Нови правила за прием в детските градини в София от март

Предвиждат се промени в принципа за уседналост, за да няма злоупотреби

Нови правила за прием в детските градини в София от март

Снимка: Pixabay

Нови правила за прием в детските градини в София влизат в сила от март тази година. От Столичната община предвиждат да променят принципа за уседналост, за да няма злоупотреби. Новата наредба адаптира законови промени, приети на национално ниво още преди две години, предава БНТ.

Новите критерии влизат в сила от март. 

Промените касаят точките за уседналост, които всяко дете получава за постоянен и настоящ адрес на територията на общината. 

Още по темата

По-голям шанс за прием ще имат децата, чиито родители живеят над три години в столицата. Те ще получават 4 точки. Остават двете точки, които се дават за адрес в административния район на територията, на който се намира съответното детско заведение, за което се кандидатства.

"До момента децата получаваха 3 или 2 точки, като 3 точки получаваха за постоянен адрес на единия от родителите, 2 точки - за настоящ адрес. От първото генерално класиране през май месец ще имаме следната промяна - ще получават максимално 4 и 3 точки. Като 4 ще бъдат за непроменян повече от 3 години постоянен адрес, а 3 точки ще бъдат за непроменян повече от 3 години настоящ адрес. Като промени на територията на Столична община няма да се считат", каза заместник-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов.

Кандидатстването тази година за детски градини и ясли започва през март, а първото класиране ще излезе на 14 май.

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Жените на високи мениджърски позиции у нас остават по-малко от мъжете