Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Новите данъци за колите преодоляха президентското вето

Дебатът продължи повече от два часа, но за пореден път бе лишен от експертност, а по-скоро темата бе употребена за размяна на политически нападки

Новите данъци за колите преодоляха президентското вето

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Депутатите приеха повторни промените в Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), с което окончателно отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху данъчните закони. "За" закона гласуваха повторно 130 народни представители, "против" - 46, нямаше "въздържали се". Предстои текстовете да бъдат изпратени на държавния глава в 7-дневен срок за обнародване.

Дебатът продължи повече от два часа, но за пореден път бе лишен от експертност, а по-скоро темата бе употребена за размяна на политически нападки.

За пореден път от БСП повториха любимата си мантра, че новите данъци за колите са „глоба“ за по-бедните. От ДПС пък обявиха, че новото облагане с екологичен компонент не е справедливо. 

Още по темата

„Воля“ обаче подкрепи промените в ЗКПО. „Обединените патриоти“ също се изказаха положително за измененията, като подчертаха, че ако не бъдат приети, общините ще бъдат обречени на хаос.

Припомняме, че в мотивите си държавният глава посочва, че не е съгласен с данъка върху моторните превозни средства, отлагането на реформата за таксата върху битовите отпадъци, както и въвеждането на по-високи данъчни ставки за имоти в населени места от Списъка на курортите в България, в зависимост от използването на имота. Румен Радев не е съгласен и с промените в Закона за митниците, с които те се преобразуват в териториални дирекции.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 3 юли