IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите правила за паркиране в столицата ще важат от септември

Все още няма яснота за цената за престой в „синята зона“

11:22 | 07.03.12 г.
Новите правила за паркиране в столицата ще важат от септември

Новата схема за паркиране в центъра на София ще влезе в сила през септември, когато се очаква да бъде завършен вторият лъч на метрото и да се открият четирите нови буферни зони. Това каза пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Все още няма яснота за цената за престой в „синята зона“. Фандъкова каза, че ще се обсъжда дали цената да остане 1 лев на час, както е сега, или да бъде по-висока. Предвижда се ограничението за престой да е до четири часа. 

Ще се обсъжда и предложението “синята зона” да струва по два лева на час, а „зелената“, в която попада широкият център, да бъде по един лев за час. Според Фандъкова евентуалното повишаване на цената за час престой има за цел да стимулира хората да ползват градски транспорт и да се ограничи влизането в идеалния център на града.

Столичният кмет съобщи, че усилено се работи върху изграждането на буферни паркинги около няколко спирки на метрото, където се очаква да бъдат паркирани автомобилите. При метростанцията на бул."Цариградско шосе" съоръжението вече е готово и там ще има място за 1 300 автомобила.

В четвъртък на заседанието на столичния общински съвет Фандъкова ще поиска да се запази месечната карта за пътуване по една линия на градския транспорт в София. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
metilena
преди 11 години
Детето ми е на детска градина на ул. Врабча. За да го заведа сутрин- левче, вечер да го прибера- още един лв.Сега ще ми струва 5 лв. дневно- безобразие, 100 лв на месец!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още