IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите райони в страната няма да имат административни центрове

Промените в Закона за регионалното развитие ще бъдат предложени за обществено обсъждане

15:29 | 02.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В Закона за регионалното развитие няма да се определят административни центрове на районите. Предвижда се да могат да бъдат определени градове, в които да се осъществяват функции по планиране, програмиране, ресурсно осигуряване, наблюдение и оценка на регионалното развитие.

Това е един от акцентите в подготвения проект за изменение на Закона за регионалното развитие. С него се предлага нов териториален обхват и вариант с четири района – Дунавски, Черноморски, Югозападен и Тракийско-Родопски район.

Това съобщи при участието си в Годишната среща на местните власти министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от пресцентъра на МРРБ.

В дискусията на тема „Общините и държавата в съвместно управление на територията“ участваха също началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов и изпълнителният директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър Виолета Коритарова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още