IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново поколение продукт срещу преждевременното стареене вече и в България

Иновативната формула съдържа пиролоквинолин квинон – изключително мощен, но все още слабо популярен антиоксидант

08:31 | 10.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Natural Factors Canada&nbsp;</p>

Снимка: Natural Factors Canada 

Един от световните лидери в индустрията на хранителните добавки - Natural Factors Canada пусна на пазара новия си продукт PQQ- 10®. Иновативната формула съдържа пиролоквинолин квинон – изключително мощен, но все още слабо популярен антиоксидант, както и полезния за сърцето коензим Q10.

PQQ- 10® има широк спектър на действие и проявява силни антиоксидантни, противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства. Препоръчва се за профилактика или допълваща терапия при сърдечно-съдови проблеми, диабет, увреждане на зрението, нарушения на паметта, дегенеративни заболявания.

Какво е пиролоквинолин квинон?

Пиролоквинолин квинон (пиролохинолин хинон) или PQQ представлява органична молекула, участваща като простетична група в редица ензими, известни като хинопротеини. Играе роля на кофактор на окислително-редукционните процеси в клетките и има важно значение за прехвърлянето на електрони от една молекула на друга, както и за поддържането на различни клетъчни функции. Среща се в малки количества във всички храни от растителен произход.

Уникалните свойства на пиролоквинолин квинон

Подпомага функцията на митохондриите и предоставя енергия на миокарда, невроните и други тъкани. Притежава способността да създава нови митохондрии в клетките, благодарение на което упражнява подмладяващ ефект и предпазва сърцето и мозъка от увреждане. Известно е, че инхибира производството на възпалителни вещества, които се освобождават от микроглиалните клетки – клетките на имунната система в мозъка. Това означава, че PQQ може забави развитието на невродегенеративни болести като болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, фибромиалгия, множествена склероза, инсулт и невропатия. Изследвания дори показват, че PQQ има капацитета да направи обратими когнитивните нарушения при различните форми на деменция. PQQ защитава нервните тъкани в мозъка, посредством което предотвратява окислителното увреждане след инсулт и предпазва от невротоксичност вследствие излагането на тежки метали.

Kоензим Q10

Благоприятните свойства на този популярен антиоксидант засягат предимно сърцето и кръвоносните съдове. Известно е, че той намалява риска от фатален край при хипертония, исхемична болест на сърцето и атеросклероза, и дава много енергия на сърдечния мускул. Приемът на коензима след прекаран инфаркт значително ускорява възстановяването и намалява риска от последващи сърдечно-съдови инциденти. Добрите медицински специалисти препоръчват коензим Q10 на пациенти, които приемат статини – лекарства за понижаване на холестерола. Причината е, че коензимът редуцира страничните ефекти на статиновите лекарства и намалява риска от развитието на рабдомиолиза (разпадане на мускулната тъкан), която те могат да предизвикат.

Продуктът PQQ- 10® на Natural Factors - най-добрата антиоксидантна защита за сърдечно-съдовото здраве, нервната система и мозъка!

Терапевтичните ефекти на пиролоквинолин квинон (PQQ) и коензим Q10 са най-съществени, когато се приемат в комбинация. Ето защо Natural Factors създаде оригиналната, високоефективна формула PQQ- 10®, която комбинира 20 mg пиролоквинолин квинон и 200 mg коензим Q10 в 1 софтгел капсула.

PQQ- 10® се препоръчва при наличие на когнтививни, невродегенеративни и сърдечно-съдови заболявания или с цел – намаляване на риска от развитието им. Тъй като осигурява протекция на невроните и стимулира невроналния растеж в мозъка, PQQ- 10® може да изиграе важна роля за поддържането на паметта и концентрацията в по-късна възраст.

PQQ- 10® допринася за

-защитата от оксидативния стрес и преждевременното стареене на клетките;

-нормалното състояние  на миокарда, особено при лечение  с холестеролопонижаващи медикаменти от групата на статините;

-поддържане функциите  на сърдечно-съдовата система  и нормални нива на кръвното  налягане;

-намаляване на риска  от дегенерация на невроните;

-нормалното усвояване  на глюкозата от тъканите и  облекчаване на симптомите при  инсулинова резистентност.

Компанията производител на PQQ- 10® има дългогодишен опит в разработването на иновативни продукти за здраве. Канадският бранд създава всички свои продукти съвместно с учени, лекари и диетолози с огромен опит в грижата за здравето.

За добро качество на живот доверете се на Natural Factors! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още