Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

НСИ открива нови преброителни центрове

Хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните си преброителни кодове на имейл

НСИ открива нови преброителни центрове

Снимка: БГНЕС

Подпомагащи центрове за преброяването във всички столични райони започват работа от утре, 5 октомври, съобщават от Националния статистически институт (НСИ). Допълнителни пунктове се откриват и на други места в страната.

Всеки, който все още не е посетен от преброител и не се е преброил електронно, може да го направи с помощта на експерти в центровете. Там ще попълнят преброителната му карта и ще му обяснят всичко, което го интересува.

„Призоваваме хората да отидат в преброителните пунктове, за да ни помогнат да направим обективна моментна снимка как живее обществото ни“, коментира председателят на НСИ Сергей Цветарски, цитиран в прессъобщание от ведомството.

Той допълни, че допълнителните центрове се разкриват, тъй като много от преброителите се отказват от предварително поетите ангажименти, основно заради нарастващия риск от COVID-19. Проблемът е най-вече в големите градове, където живее значителна част от населението на страната. 

Още по темата

Алтернативен начин да се включите в преброяването е и да разпечатате сами преброителната карта за сградите, жилищата и населението. Тя е публикувана на интернет сайта на преброяването https://census2021.bg в рубриката „Обща информация“. 

След като попълните картата, имате три варианта - да я изпратите сканирана на census2021@nsi.bg, да я пуснете по пощата на адрес: София 1038, ул. “Панайот Волов“ № 2, Подпомагащ център, НСИ, или да я занесете лично.

НСИ открива и нов имейл адрес codecensus2021@nsi.bg, на който хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си освен кода те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство. 

При желание всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването - *2021 и (02) 9078 430.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Никола Минчев: Недопустимо е парламентът да е придатък на изпълнителната власт