Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

НСИ: Почти 1/4 от населението на страната се е преброило онлайн

С най-ниски темпове върви електронното преброяване в областите Кърджали, Разград и Силистра

НСИ: Почти 1/4 от населението на страната се е преброило онлайн

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

1,707 млн. души са се преброили електронно към момента, показват данните към 6.00 часа тази сутрин, съобщават от Националния статистически институт (НСИ). За денонощието са се преброили 100 хил. човека. Преброени са и 686 459 жилища, в които живеят 748 748 домакинства, уточняват от статистиката.

С най-ниски темпове върви електронното преброяване в областите Кърджали, Разград и Силистра. В Кърджали преброените електронно все още не са достигнали една десета от населението в областта. 

Още по темата

Първите три места по най-голям дял от населението, които са се преброили онлайн, продължават да държат София (42,8%), Варна (31,2%), Габрово (26,4%). Веднага след Габрово само с 0,1 на сто разлика се нарежда Русе.

Най-много жилища са преброени в София (37,8%), Варна (22%) и Пловдив (19,2%). След тях е Русе, където са преброени 18,3 на сто от жилищата.

Към момента картата, с която се изследват нагласите за миграция, са попълнили 1762 души в цялата страна. На въпросника за репродуктивното поведение са отговорили 790 човека. Изследванията на раждаемостта и репродуктивните нагласи, както и за миграцията и миграционното поведение на хората в България са извадкови и се провеждат успоредно с преброяването, уточняват още от НСИ. Близо 44 хил. случайно подбрани домакинства в цялата страна ще могат да попълнят една от двете анкетни карти.

 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Андрей Бунджулов: Пандемията катализира в България кризи от проваления преход