Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

НСИ получава още 22,8 млн. лева за преброяването

Средствата са за разработване на информационна система, заплащане на преброителите и за разходи, направени от общините при обработка и консолидиране на данните

НСИ получава още 22,8 млн. лева за преброяването

Снимка: Pixabay.com

Министерският съвет одобри още 22,837 млн. лева допълнителни разходи по бюджета на Националния статистически институт за 2021 г., които са за изпълнение на дейности по подготовката и провеждането на преброяване на населението и жилищния фонд в България през 2021 г.

Още по темата

Тези разходи са предвидени в централния бюджет за тази година и няма да доведат до въздействие върху държавния бюджет, посочват от правителствения пресцентър.

Основните дейности, за които ще бъдат разпределени средствата, са за разработване на Информационна система „Преброяване“, отпечатване на инструментариум, заплащане на преброителите за събиране на данни на терен, разходи, направени от общините, обработка, валидиране и консолидиране на данните и др.

Още по темата

Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното статистическо изследване. То се прави веднъж на десет години и целта му е да осигури надеждна, изчерпателна и детайлизирана на териториално ниво информация за населението и жилищния фонд в страната.

Преброяването ще предостави данни за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия, икономическа дейност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Ще осигури и информация за броя и основните характеристики на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия на населението.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Огнян Герджиков: България има нужда от около година без парламент