Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Обилните валежи засилиха предлагането на фуражна пшеница

Цената на царевицата по света е с определено низходящ тренд, съобщава Софийска стокова борса

Обилните валежи засилиха предлагането на фуражна пшеница

Жътва на ечемик в Разградско. Снимка: БТА

Поради обилните валежи в България качеството на пшеницата е влошено и предлагането на фуражна пшеница е засилено, информира в седмичния си обзор Софийска стокова борса АД.

В кръг "Зърно" цените на контрактите са стабилни и незначително нагоре. Има предлагане на хлебна пшеница на 300 лв./т, но търсенето остана на 280 лв./тон.

Търсенето на фуражна пшеница е на нива от 260 – 270 лв./тон, а предлагането на 290 лв./тон. Фуражният ечемик се търси на 270 лв./тон, предлагането е на 280 лв./тон. Предлагането на царевица е в диапазона 310 – 320 лв./тон. Всички цени са без ДДС. 

Още по темата

През изминалата седмица на юли цената на пшеницата отвъд океана, в Европа и Черноморския регион е с противоречиво движение, а цената на царевицата е с определено низходящ тренд. В САЩ пшеницата (FOB) поевтиня с 8 долара до 207 долара/тон, във Франция с 6 евро до 180 евро/тон. В Украйна и Русия обаче котировките отидоха нагоре със съответно 1 и 4 долара до 199 и 203 долара/тон.

При царевицата промяната на цената в САЩ е отново надолу с минус 8 долара до 155 долара/тон, а във Франция имаше понижение от 4 евро до 159 евро/тон.

В Русия цената на царевицата падна с 3 долара до 197 долара/тон.

Цената на рапицата в Евпорейския съюз (Еuronext) продължава надолу с нови 3,75 евро до 358,75 евро/тон, а ечемикът във Франция и Германия отиде към повишение с 3 и 4 евро и достигна цени от 173 и 180 евро/тон.

Цената в Ротердам на нерафинираното слънчогледово олио тази седмица е същата като миналата седмица - 780 долара/тон, докато захарта в Лондон загуби „спечеленото“ в края на юни и поевтиня с нови 2,10 долара до 339,60 щд/тон.

В кръг „Нехранителни стоки” на Софийска стокова борса АД се сключиха множество сделки за енергоносители, като  цените вървят леко нагоре. Множество бяха и сделките за метални отпадъци. 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
По-важното от изминалата седмица