IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Областният управител на Ловеч Георги Терзийски ще оглави АПИ

Министрите освободиха Терзийски от досегашния му пост на днешното си заседание

15:29 | 30.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Досегашният областен управител на Ловеч Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

На днешното заседание на правителството министрите освободиха Терзийски от досегашния му пост като областен управител на Ловеч, информира пресслужбата на регионалното министерство.

„Георги Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията“, посочи Петя Аврамова. По думите ѝ АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси.

„Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура“, подчерта министърът.

Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища.
„Работим усилено по завършването на АМ „Струма“, доизграждането на АМ „Хемус“ и работим за АМ „Европа“, напомни Аврамова и информира, че в управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – Радослав Влахов. "Заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията  ще се справи с всички предизвикателства.”

Във връзка с въвеждането на електронната система в страната министърът заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 година.

Investor.bg припомня, че до избора на Георги Терзийски се стигна след като председателят на АПИ Светослав Глосов подаде оставка заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още