Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Областният управител на Ловеч Георги Терзийски ще оглави АПИ

Министрите освободиха Терзийски от досегашния му пост на днешното си заседание

Областният управител на Ловеч Георги Терзийски ще оглави АПИ

Снимка: АПИ

Досегашният областен управител на Ловеч Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

На днешното заседание на правителството министрите освободиха Терзийски от досегашния му пост като областен управител на Ловеч, информира пресслужбата на регионалното министерство.

„Георги Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията“, посочи Петя Аврамова. По думите ѝ АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси.

„Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура“, подчерта министърът.

Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища.
„Работим усилено по завършването на АМ „Струма“, доизграждането на АМ „Хемус“ и работим за АМ „Европа“, напомни Аврамова и информира, че в управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – Радослав Влахов. "Заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията  ще се справи с всички предизвикателства.”

Във връзка с въвеждането на електронната система в страната министърът заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 година.

Investor.bg припомня, че до избора на Георги Терзийски се стигна след като председателят на АПИ Светослав Глосов подаде оставка заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радев наложи вето на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие