IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облекчен режим на документооборот за малките фирми, предлага депутат

От КНСБ определиха като дискриминационни предложените от депутата Петър Кънев промени в Кодекса на труда

16:27 | 20.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Облекчен режим на документооборот за малките фирми, предлага депутат

Микро- и малките фирми да се извадят от режима на документооборот, който водят големите компании. Това предвиждат промените към законопроекта за изменение на Кодекса на труда, предложени от депутата от „Коалиция за България Петър Кънев, обясни самият той пред Investor.bg.

Кънев уточни, че в България има около 350 хил. малки фирми. Към микрофирмите се причисляват тези с персонал до 10 души, а към малките – до 50 души. 

Целта на промените е да се облекчи административната тежест за малкия бизнес.

От КНСБ се противопоставиха на внесените от Кънев предложения, определяйки ги в своя декларация като „гласен погром на правната уредба на трудовите правоотношения“.

Според синдикатите предложените промени са дискриминационни спрямо работещите в микро-, малки и средни предприятия и ги поставят в неравностойно положение спрямо работещите във всички останали фирми.

Предлаганите промени влизат в противоречие с принципа на Конституцията за еднаквите правни условия за всички субекти, които осъществяват стопанска дейност, считат синдикатите.

Освен това промените биха поставили работниците в неизгодно положение спрямо правото им на сдружаване, добавят още от КНСБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още