IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обменните бюра няма да плащат по 50 лева при всяка промяна в дейността си

Правителството прие промени в таксите, събирани от Министерството на финансите по Закона за държавните такси

16:30 | 03.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Министерският съвет прие постановление за изменение на Тарифа №12 за таксите, които се събират в системата на Министерството на финансите по Закона за държавните такси. Целта е да се намали административна тежест за лицата, извършващи дейност като обменно бюро, съобщи правителственият пресцентър.

С постановлението се отменя таксата от 50 лв. за вписване на промени в обстоятелството. Направените изменения се отразяват в публичен регистър и няма основания заявителят да уведомява органа за настъпването им.

Промяна на обстоятелства в Търговския регистър се отнасят до смяна на собственик, съдружник, име на фирма, капитал, адрес, дейност, както и при прехвърляне на фирма.

В допълнение, според разпоредба на Валутния закон, заплащане на такса се предвижда само при вписване в публичния регистър на лицата, които извършват сделки като обменно бюро, но не и за вписване на промени в обстоятелствата.

Приетият от правителството документ е разработен в изпълнение на решение на правителството от 2018 г. за приемане на мерки за трансформация на модела на административно обслужване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още