IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обмисля се поетапно отваряне на синята и зелена зона в София след 26 април

Взетата противоепидемична мярка за времето на извънредното положение доведе до натрупване на автомобили, заяви кметът Йорданка Фандъкова

19:47 | 17.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС</em></p>

Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

До 26-ти април се удължава безплатното паркиране в София. Обмисля се обаче поетаптно да бъдат отворени синята и зелената зона, информира за програма „Хоризонт“ на БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Взетата противоепидемична мярка за времето на извънредното положение доведе до натрупване на автомобили в центъра на града и заради нарушители на правилата се обмисля поетапното отваряне на платените зони за паркиране, посочи столичният кмет.

"Ясно се вижда, че когато времето не е хубаво, идват само хора, които очевидно са на работа и имат много сериозни ангажименти. Когато обаче времето е хубаво, зоните са натоварват над 100%. Спира се в кръстовища, почти навсякъде. Спира се на забранени места, на места, които пречат на движението. Това са и причините, поради които с Щаба обсъждаме и поетапното възстановяване на зоните като заедно с това да възстановяваме и делничния график на градския транспорт. Това ще стане, разбира се, след 26 април и то, при положение че ситуацията го позволява“, коментира тя.

По-рано тази седмица, отново пред медии, Фандъкова заяви, че от 21 април поетапно зоните за платено паркиране в София ще бъдат пуснати. Тогава тя поясни, че след отпадане на таксуването заради въведеното извънредно положение, районите с платено паркиране са се напълнили с автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
serafima
преди 4 години
Само това ли видя Йорданка? Не видя ли, че откакто спря движението на автомобили, се изчисти въздухът над София???? Пазят ни от коронавирус, но през цялото време ни тровят с непоносимо мръсния въздух. Живея на 5-те кьошета и вече може да се говори за що-годе добър въздух. Тя ни казва, че пак ще стане такъв. Дума не обели за внаосяните *** и че станахме сметището на света. Нейната е лесна - със служебна кола я вземат от Манастирски ливади и с кавалкада отива на работа. Тя е от по-ниско потекло вероятно, защото скандинавските "бедни" държавници пътуват с велосипеди или градски транспорт. Но това е културата на българския политик-демагог. Борисов също "джитка" с доипката и раздава пари от прозорчето или флиртува с хората без маска на лицето и само управлява колата, което не е законно дори. Той ли не познава притежателите на скъпите коли. Не ги познаваме аз и вие, но не той. Авери са си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още