IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обмислят въвеждането на "синя зона" около клубовете през нощта

Столична община търси варианти да ограничи неправилното паркиране около заведения в центъра на града

17:24 | 10.02.12 г.
Обмислят въвеждането на "синя зона" около клубовете през нощта

Столична община може да въведе и нощна "синя зона", която да важи за места пред ресторанти, клубове и други заведения в центъра на София.

Предложението е на председателя на транспортната комисия на Столичния общински съвет Радослав Тошев и ще бъде направено в рамките на обсъжданията на промените в наредбата за организацията на движението, съобщава БТА.

Тошев предлага "синята зона" да се обособи на десет места в центъра, сред които са площад "Народно събрание", булевард "Ген. М. Д. Скобелев" и улиците "Г. С. Раковски" и "Ген. Гурко". 

Паркирането не трябва да се ограничава с продължителност от два или четири часа, както е при "зелената" и "синята" зони, като цената вероятно ще се определя за едночасов престой, смята Тошев.

Като аргумент за въвеждането на нощната зона той посочи, че и в момента заведения в центъра на София си позволяват да събират незаконно такси за паркиране от общинските площи, каквито са улиците в града.

Работното време на този тип зона за паркиране трябва да е от 22.00 до 4.00 ч., посочи още общинският съветник.

Друго предложение в наредбата предвижда да се осигури и право на винетен стикер за паркиране по адрес и за наемателите на жилища в центъра, като аргумент за това трябва да бъде подписаният договор за наем на имота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още