IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общата дигитална компания на Kaufland и Lidl ще създаде нови 100 работни места

От началото на годината са сертифицирани инвестиции за близо 800 млн. лева

11:42 | 07.05.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

„Шварц Ай Ти България“ - компанията, която обединява дигиталните звена на веригите супермаркети Kaufland (Kaufland IT Hub) и Lidl (Lidl Digital) в България, получи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите за проект на стойност 570 хил. лева, в резултат на който ще бъдат разкрити нови 100 работни места в София. Сертификатът връчи министърът  на икономиката Лъчезар Борисов, съобщи пресцентърът на икономическото ведомство.

„Шварц Ай Ти България“ ЕООД е глобална компания с предмет на дейност издаване на програмни продукти, дейности в областта на информационните технологии и информационни услуги.  Новото дружество е първата IT фирма на световната група Schwarz, която се открива извън Германия. Инвестиционният проект, който получи сертификат, е за „Разработване и поддръжка на софтуер“ и предвижда разширяване на дейността в областта на високите технологии.

Целта му е разширяване на обема на предоставяните IT услуги и създаване на IT продукти с висока добавена стойност, които да се използват в дейността на дружества от групата в Европа.

Лъчезар Борисов информира, че от началото на тази година са сертифицирани 14 проекта с общ размер на планираните инвестиции близо 800 млн. лв., които ще разкрият над 1400 нови работни места.

Той подчерта и ролята на д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българска индустриално-търговска камара, за съвместната работа и положените усилия за привличането на инвеститори в нашата страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
каква е логиката да им дават инвестиционен клас А за счетоводния им отдел ... ?! НЕ покриват изискването за капитал , минимум 2млн ... !!НЕ покриват изискването за наети , минимум 150 в ИТ сферата ... !!НЕ покриват изискването за район с висока безработица ... !!айде некой от министерството да бъде любезен да обясни на обикновен език във форума ... ако обича ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още