IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Плевен стартира търга за ремонта на пречиствателната станция

Прогнозната стойност за реконструкцията на съоръжението е над 33,5 млн. лева при капацитет около 130 еквивалент жители

09:32 | 03.07.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

Община Плевен публикува обществената поръчка за реконструкцията и модернизацията на пречиствателната станция за общините Плевен и Долна Митрополия, показва справка в регистъра на обществените поръчки.

Ремонтът на съоръжението е част от проекта за интегриран воден цикъл на Плевен и Долна Митрополия. Общата му стойност е в размер на малко над 117 млн. лева, а финансирането е осигурено от оперативната програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Договорът за изграждането на необходимата ВиК инфраструктура беше подписан още през януари т.г. Наскоро започна ремонтът на канализационната мрежа в Долна Митрополия, а поръчките за изграждане на канализация в селата Ясен, Буковлак и Тръстеник са в напреднала фаза на изпълнение.

Прогнозният капацитет на съоръжението е за около 130 хил. еквивалент жители.

Индикативната стойност за ремонта на пречиствателната станция за общините Плевен и Долна Митрополия е малко над 33,5 млн. лева с ДДС.

Оферти се приемат до 7 август.

Предвижда се цялостна реконструкция по линията на водата и линията на утайките и пълно пречистване на отпадните води чрез изграждане на съоръжения за отстраняване на азот и фосфор. От утайките се предвижда производството на биогаз, с който да се задоволяват енергийните нужди на съоръжението.

Междувременно в неделя зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова съобщи, че правителството подготвя механизъм за изграждането на пречиствателни съоръжения в малките населени места от 2 хил. до 10 хил. еквивалент жители, съобщава БНР.

Тези населени места не могат да се финансират по програма „Околна среда“, заради което се планира създаването на фонд, който да финансира дейности за подобряването качеството на водата в малките населени места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още