IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обвиненият за печатане на фалшиви пари се връща в ареста

Софийският апелативен съд постанови съучастничката по делото за отпечатаните фалшиви долари и евро Даниела Андонова да остане под "домашен арест"

14:43 | 23.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

46-годишният Илия Ненов, обвинен, че е печатал фалшиви евро и доларови банкноти на територията на Висшето транспортно училище в столицата, се връща в ареста.

 Съучастничката му Даниела Андонова пък ще е под "домашен арест". Решението е на Софийския апелативен съд, който отмени наложената от първоинстанционния съд най-лека мярка за неотклонение  - "подписка", предаде БНР.

Investor.bg припомня, че до обрата се стигна след нова експертиза, изготвена от специалист на Българската народна банка. Тя оборва експертните справки, анализирани от Софийския градски съд, според които фалшивите евро и доларови банкноти са много лоша имитация, за да бъдат възприети като неистински парични знаци.

Експертът на централната банка е категоричен, че не става дума за реквизитни банкноти за сватби и кръщенета, защото тези изработвани от Ненов, не отговаряли на действащите законовите изисквания. Освен това били със серийни номера като на  задържани преди година по друго дело голямо количество фалшиви банкноти, пуснати в обръщение.

Тези аргументи и високата обществена опасност от действията на двамата обвиняеми, мотивира тримата апелативни съдии да постановят двете най-тежки мерки за неотклонение. Ненов беше задържан още в съдебната зала, а Андонова - предупредена да не напуска дома си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още