IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват се повече посетители от Украйна и Великобритания през новия зимен сезон

Предварителните резервации бележат ръст от близо 15% спрямо тези за предходния сезон

12:31 | 19.11.12 г.
Очакват се повече посетители от Украйна и Великобритания през новия зимен сезон

Отчита се ръст от 10-15% на предварителните заявки за почивки на чуждестранни туристи, предимно от Великобритания, Русия и Украйна, за предстоящия зимен сезон спрямо предходния. Прогнозите на министерството на икономиката, енергетиката на туризма са новият ски сезон да бъде по-силен от миналогодишния.

Това заяви Анелия Генова, директор „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ в ресорното министерство в интервю за БНТ. Предмет на дискусия беше предстоящият зимен туристически сезон у нас, както и позиционирането на страната ни сред нашите конкуренти, които предлагат зимни туристически пакети.

„Турооператорите от страни като Великобритания и Украйна все по-често предлагат туристическия ни продукт и така през последните години, някои от традиционните ни пазари започват да генерират още по-голям поток от туристи“, поясни Генова.

По думите на Генова България ще отчете ръст на посещенията на чуждестранни туристи до края на ски сезона. Тя се мотивира, като посочи, че българският туристически продукт комбинира качество и достъпни цени. В тази връзка експретът коментира, че цените, които нашите зимни курорти предлагат далеч не са "толкова ниски, колкото се коментира в публичното пространство". Генова увери, че цените по родните курорти не отстъпват пред тези, на много други държави членки на Европейския съюз.

Предварителните резервации от български посетители на зимните ни курорти също са се увеличили. Според експерта  нашите туристи вече започват да правят повече проучвания за предлаганите пакети по-отрано и се интересуват по-задълбочено от промоциите и от разнообразието на предлаганите услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още