IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобрен e окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2019

На база на окончателните данни ще бъдат изплатени субсидиите за миналата стопанска година, информираха от ДФЗ

14:15 | 13.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em><span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Илюстрация: Изглед на системата ДФЗ СЕУ</span></em></p>

Илюстрация: Изглед на системата ДФЗ СЕУ

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева от 28 февруари е одобрен окончателният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” (ПДП) за Кампания 2019, съобщи ДФ „Земеделие“.

Заповедта е публикувана в „Държавен вестник“ и е в изпълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители.

Посредством личните си профили в Системата за електронни услуги на ДФЗ, регистрираните земеделски стопани, които са подали възражения от 2 до 13 декември 2019 срещу проекта на слой „Площи, допустими за подпомагане”, могат да се информират за резултатите от извършеното разглеждане.

Заповедта подлежи на оспорване по реда на Административнопроцесуалния кодекс (АПК) пред съответния административен съд в 14 дневен срок от обнародването ѝ, посочват от ДФ "Земеделие".

Investor.bg припомня, че от 2 до 13 декември 2019 г. земеделските стопани можеха да проверяват дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2019 г.

Данните са в системата за електронни услуги на ДФЗ, достъпна без парола на адрес seu.dfz.bg в раздел Публична карта. На база на окончателния слой ще бъдат изплатени субсидиите за миналата стопанска година.

В краят на март 2020 г. трябва да бъдат изплатени преразпредителните плащания, между 10 и 30 април - зелените плащания. А през май и юни трябва да бъдат изплатени изравнителните окончателни плащания по СЕПП и "Плащанията за райони с природни или други специфични ограничения".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още