Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Одобрен e окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2019

На база на окончателните данни ще бъдат изплатени субсидиите за миналата стопанска година, информираха от ДФЗ

Одобрен e окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2019

Илюстрация: Изглед на системата ДФЗ СЕУ

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева от 28 февруари е одобрен окончателният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” (ПДП) за Кампания 2019, съобщи ДФ „Земеделие“.

Още по темата

Заповедта е публикувана в „Държавен вестник“ и е в изпълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители.

Посредством личните си профили в Системата за електронни услуги на ДФЗ, регистрираните земеделски стопани, които са подали възражения от 2 до 13 декември 2019 срещу проекта на слой „Площи, допустими за подпомагане”, могат да се информират за резултатите от извършеното разглеждане.

Заповедта подлежи на оспорване по реда на Административнопроцесуалния кодекс (АПК) пред съответния административен съд в 14 дневен срок от обнародването ѝ, посочват от ДФ "Земеделие".

Investor.bg припомня, че от 2 до 13 декември 2019 г. земеделските стопани можеха да проверяват дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2019 г.

Данните са в системата за електронни услуги на ДФЗ, достъпна без парола на адрес seu.dfz.bg в раздел Публична карта. На база на окончателния слой ще бъдат изплатени субсидиите за миналата стопанска година.

В краят на март 2020 г. трябва да бъдат изплатени преразпредителните плащания, между 10 и 30 април - зелените плащания. А през май и юни трябва да бъдат изплатени изравнителните окончателни плащания по СЕПП и "Плащанията за райони с природни или други специфични ограничения".

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Свиканото по искане на БСП извънредно заседание на НС се провали