IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобрени са 24 проекта на стойност 107 млн. лв. на „Напоителни системи“

Финансирането е по подмярка 4.3 от ПРСР

18:20 | 05.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em><em>Рixabay</em></p>

Снимка: Рixabay

Общо 24 проектни предложения на „Напоителни системи" ЕАД на обща стойност 106 979 203,05 лв. са одобрени за финансиране по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) (2014-2020 г.), съобщават от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ). 

Проектите са подадени преди една година, а тяхното разглеждане и оценка приключи в петък миналата седмица.

С изпълнението на проектите ще бъде извършена реконструкция, рехабилитация и модернизация на хидротехнически съоръжения, главни напоителни канали, магистрални канали, деривационни канали, напорни водопроводи, тръбопроводи, изравнители и дюкери, разположени на територията на цялата страна.

Това ще спомогне и за ефективно използване на водните ресурси чрез въвеждането на нови технологии, за намаляване на загубите на вода в селското стопанство и повишаване качеството на услугите, предоставяни на земеделските производители.

В началото на месеца МЗХГ увеличи с близо 5 млн. лв. бюджета по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020 г.

С допълнителния финансов ресурс ще се осигури възможност за подпомагане на още общо 158 проектни предложения, които отговарят на условията за административно съответствие и допустимост и са получили до 26,83 точки по критериите за оценка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още