Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Окончателно: Пазарите отварят след Великден

Нова министерска заповед разрешава функционирането на пазарите и на Велики четвъртък - 16 април

Окончателно: Пазарите отварят след Великден

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода 17-19 април, включително. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

С новата си заповед министърът на здравеопазването отмени забраната за работа на кооперативните пазари и цветни борси в страната. Дните, в които търговците трябва да приберат сергиите си, са в дните от Разпети петък до Великден, включително.

Новата заповед на Ананиев е в резултат на „създадената добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки …, за което показателни са и извършените проверки“.

Още по темата

Така се дава един допълнителен работен ден на търговците – 16 април, Велики четвъртък. Веднага след първия ден на Възкресение Христово пазари и борси ще са отворени за клиенти. 

Първоначалната заповед на министъра беше затварянето да е безсрочно заради лошата организация, установена при проверки. Вчера Кирил Ананиев инспектира как се спазват ограниченията на столичния пазар "Димитър Петков". Тогава той обеща, че пазарите ще бъдат отворени след Великден, ако противоепидемичните мерки продължат да се спазват. 

Припомняме, че всички кооперативни пазари и цветни борси бяха затворени в неделя, след като в събота бяха констатирани редица нарушения на противоепидемичните мерки.

В периода 17-19 април търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки, записано е в новата заповед на министъра.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
МТСП: Започващите работа превишават броя на регистриращите се като безработни