IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още 12 км от софийското метро ще бъдат построени до 2019 г.

До края на 2016 г. ще приключат строителните дейности по бул. „Черни връх“

13:32 | 20.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Още 12 км от метрото ще бъдат построени до 2019 г., заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новата станция „Витоша“ от втория диаметър на метрото.

От днес столичното метро е с дължина на линиите над 40 км с 30 метростанции. Линията от 1,3 км със станция „Витоша“ бяха построени за по-малко от две години, посочи тя. 

В момента се работи по 7 км по третата линия на метрото и седем метростанции. До края на годината ще започне изпълнението на още пет метростанции, така че към 2019 г. да имаме нови най-малко 12 км метро с 12 метростанции, заяви кметът. 

Тя увери, че до края на 2016 г. ще приключат строителните дейности по бул. „Черни връх“. Фандъкова припомни, че метрото се строи благодарение на евросредства.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна в отговор на медийни публикации, че специално тази отсечка е струвала 21 млн. евро. Средно в Европа един километър излиза по 80 – 100 млн. евро, заяви той по повод критики за цената на строителството.

„Влаковете са еднакви, материалите, надзорници и проектанти са еднакви“, подчерта той.

Борисов очаква до 14 септември да приключи работата по Западната дъга. Според него това ще повиши цените на имотите в района. Вървят отчуждителни процедури и проектиране, скоро ще бъдат построени връзките със Северната тангента, заяви той.

Вижте още снимки в галерията:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още