Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Още 42 млн. евро се насочват към агроекология, биологично земеделие и Натура 2000

Осигурен е ресурс за договаряне на заявления по вече започнали приеми и процедури, както и за нови мерки по Програмата за развитие на селските райони

Още 42 млн. евро се насочват към агроекология, биологично земеделие и Натура 2000

Снимка: Pixabay

Правителството одобри десето изменение на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014 - 2020 г.). С него се цели балансирано насочване на финансовия ресурс по Програмата в съответствие със заложените стратегически цели и приоритети на национално и европейско ниво.

Още по темата

Основният акцент е осигуряване на ресурс за договаряне на заявления по вече започнали приеми и процедури, както и за нови мерки от Програмата, съобщи правителственият пресцентър.

С част от прехвърлените средства в размер на 42 млн. евро ще бъде обявен прием на проектни предложения по подмярка 7.3. „Широколентова инфраструктура, включително нейното създаване, подобрение и разширяване".

Предвиждат се и промени в текстовете на площните мерки от ПРСР, свързани с агроекология и климат, биологично земеделие, Натура 2000 и хуманно отношение към животните. Целта е да се актуализират нивата на подпомагане, като се прецизира насочването на помощта към земеделските стопани, получаващи средства по тях.

С изменението на Програмата се разширява обхватът на подпомагане по мярка 12 „Плащания по „Натура 2000" и Рамковата директива за водите" във връзка с включване на нови защитени зони по Директивата за опазването на дивите птици и по Директивата за опазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.
 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Танцовите школи може да заработят от началото на февруари