Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Още 73 млн. лв. ще се използват за обществено здравеопазване

С част от парите по ОП „Развитие на човешките ресурси“ са осигурени по хиляда лева към заплатите на медиците на първа линия в борбата с коронавируса

Още 73 млн. лв. ще се използват за обществено здравеопазване

Снимка: БГНЕС

Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) 2014-2020 да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на до 3,21% над определения бюджет на оперативната програма във връзка с мерки за борба с COVID-19.

Още по темата

По този начин ще се осигурят 73 млн. лева, с които ще могат спешно да се договарят и финансират нови операции за предоставянето на навременна и необходима подкрепа за българското общество и бизнес в условията на увеличение на заболеваемостта от COVID-19, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

С част от средствата ще се осигурят допълнителни средства по процедура „Защита на населението от заплахи за общественото здраве, причинени от пандемични кризи“, в рамките на която бяха осигурени по 1000 лв. към заплатите и допълнителна подкрепа на медиците на първа линия в борбата с коронавируса.

Одобреното наддоговаряне ще има временен характер. Наддоговорените средства ще бъдат компенсирани от предстоящото допълнително финансиране от механизма REACT-EU за ОПРЧР 2014-2020, уточняват от Министерския съвет.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кои са победителите във „Вдъхновяващите 5“ – разберете в четвъртък по Bloomberg TV Bulgaria