IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още над 800 тютюнопроизводители ще получат финансово подпомагане

Държавен фонд „Земеделие“ ще плати на изрядните производители през май, информират от Министерството на земеделието и храните

21:16 | 15.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Още над 800 тютюнопроизводители ще получат финансово подпомагане

Още над 800 тютюнопроизводители, декларирали площи, отговарящи на изискванията, ще получат средства по Схемата за национални доплащания за сектор „Тютюн“ от кампания 2014.

Това стана ясно по време на среща на министърът на земеделието и храните Десислава Танева с представители на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България, която се проведе в министерството, съобщават от там.

В края на март на 40 500 тютюнопроизводители бяха изплатени близо 105 млн. лв.

1 209 производители, които са подали заявление за подпомагане, не получиха средства, тъй като очертаните от тях парцели попадат в неземеделски площи, поясняват от земеделското министерство.

Поради тази причина МЗХ е извършило проверка на близо 1 200 блока в цялата страна чрез Системата за идентификация на земеделските парцели.

В резултат бе установено, че останалите близо 400 производители на тютюн няма да получат подпомагане, защото са декларирали неземеделски площи.

Плащанията на всички над 800 изрядни тютюнопроизводители ще бъдат направени от Държавен фонд „Земеделие“ през следващия месец, информират от МЗХ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още