Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Още нови назначения в служебния кабинет

Янев назначи трима заместник-минстри

Още нови назначения в служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев назначи двама заместник-министри на външните работи и заместник-министър на туризма, съобщават от правителствената информационна служба.

Тодор Чуров и Василий Такев заемат длъжността заместник-министри на външните работи.

Чуров е дългогодишен дипломат от кариерата, няколко пъти е заемал длъжността заместник-министър на външните работи. Бил е заместник-ръководител на посолството ни във Вашингтон, посланик на България в Кувейт, постоянен представител и ръководител на Постоянната делегация на България към НАТО в Брюксел, а от 2016 до 2021 г. е посланик на България в Румъния. 

Още по темата

Василий Такев също е дългогодишен дипломат от кариерата. Бил е посланик на България в Аржентина, Руската федерация, Испания, Полша, Португалия. Бил е заместник-министър на външните работи и постоянен секретар на МВнР. В момента е генерален директор „Двустранни отношения“ и „Европейски въпроси“ в МВнР.

Ирена Георгиева пък е назначена на длъжността заместник-министър на туризма. Тя вече е била на този пост и има над 25-годишен управленски опит в сферата на туризма като ръководител на туристически агенции. Защитила е и редица сертификати с такъв профил. От 2006 г. е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), а от 2009 до 2013 г. е председател на АБТТА. След това отново е член на управителния орган на асоциацията до назначаването ѝ за заместник-министър на туризма през февруари 2015 г.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Мениджър: Моловете имаха един ден, за да се организират за зелените сертификати