IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още шест електронни услуги на НОИ вече са достъпни с ПИК

С персоналния код може да се прави справка за изплатени парични обезщетения

11:05 | 07.04.16 г.
Още шест електронни услуги на НОИ вече са достъпни с ПИК

Още шест електронни услуги на Националния осигурителен институт (НОИ) вече са достъпни с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава от Националната агенция за приходите.

Потребителите вече могат да направят справки за регистрираните заявления за отпускане на обезщетения за безработица, също и за изплатените парични обезщетения за безработица, съобщи НОИ. 

С персонален код е достъпна и справката за изплатени парични обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване (ДОО) чрез НОИ по ЕГН.

Гражданите могат да ползват още електронната услуга за изчисляване на прогнозна пенсия, както и да променят координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО.

Проследяването на решения по жалби срещу административни актове на НОИ също е достъпно по този начин.

Всички електронни услуги на НОИ, достъпни с ПИК, са публикувани на електронната страница на Института в рубриката Е-услуги. Предстои списъкът им да бъде разширен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още