IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остават три дни за прием на документи за конкурса "Помощ за книгата - 2014"

В конкурса може да се включи всеки професионален издател

15:12 | 10.05.14 г.
Остават три дни за прием на документи за конкурса "Помощ за книгата - 2014"

Остават три дни за прием на документи за конкурса по програмата "Помощ за книгата - 2014", напомнят от Министерството на културата (МК).

Конкурсната сесия е за финансиране на творчески проекти в книгоиздаването. В конкурса имат право на участие произведения от българска и преводна художествена литература, българска и преводна хуманитаристика, литература за деца и юноши, културно-историческо наследство и съвременна култура. До 2500 лева е подкрепата за един проект.

В конкурса може да вземе участие всеки професионален издател, регистриран като юридическо лице и получил международен стандартен книжен номер (ISBN). Кандидатстващите проекти трябва да съдържат пълния и окончателен текст на ръкописа и две външни рецензии. Преводните заглавия трябва да бъдат придружени и с екземпляр на оригиналния език.

Илюстративният материал е необходимо да бъде подготвен в достатъчна степен за оценяване. Проектът може да бъде представен на електронен носител или в печатен вид.

Необходимите документи за участие в конкурса са формуляри за кандидатстване по образец - заявка за участие, икономическо описание на проекта, документ от издателя, удостоверяващ предоставените му авторски права, удостоверение за вписване в информационния регистър на културните организации по Закона за закрила и развитие на културата, документи съгласно Правилата за условията и реда за финансово подпомагане на програми и инициативи в книгоиздаването, книгоразпространението и библиотечното дело.

Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Министерството на културата. Допълнителна информация може да се получи от дирекцията "Нематериално културно наследство" в министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още