IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оставката на кабинета е обсъдена, премиерът решава кога да я подаде

Министрите не са разисквали кандидат за еврокомисар

14:10 | 23.07.14 г.
Оставката на кабинета е обсъдена, премиерът решава кога да я подаде

Правителството е обсъждало подаването на оставка на редовното си заседание днес, съобщи земеделският министър Димитър Греков пред журналисти в Министерския съвет

„Премиерът ще реши кога да я подаде“, коментира лаконично Греков.

Кандидатура за еврокомисар днес обаче министрите не са обсъждали. Сред спряганите имена е това на външния министър Кристиан Вигенин.

„Това беше последното заседание, преди правителството да подаде оставка“, заяви и вицепремиерът Даниела Бобева.

В следващите часове медиите ще получат информация за оставката на правителството от премиера, каза тя.

„Много се спекулира по оставката. Има график, който е договорен, кога ще бъдат следващите избори, всичко е ясно“, каза тя.

„Това е въпрос, по който по Конституция само премиерът може да се произнася, заяви Бобева“, която отказа повече подробности.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев също не пожела да коментира подробности около оставката на правителството, като отново напомни думите си отпреди заседанието, че решението кога да бъде подадена тя е на премиера Пламен Орешарски.

По-рано вицепремиерът Йовчев заяви, че правителството е готово много отдавна за това, но единственото, което го спирало, е необходимостта всички процеси след това да бъдат управлявани.

Преди това зам.-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов от ДПС каза, че правителството ще подаде оставка утре или в петък.

Още политически новини четете в Dnes.bg


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още