Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

От 1 юли тръгва десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд

Бюджетът е в размер на 4,5 млн. лева

От 1 юли тръгва десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд

Снимка: архив, Ройтерс

От 1 юли тръгва десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

Кандидатите могат да подават конкурсна документация до 17.30 ч. на 09.08.2019 г. включително, уточнява се в съобщението.

Бюджетът е в размер на 4,5 млн. лева.

Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ за компаниите и научните организации, които могат да кандидатстват с иновативни проекти, е в размер до 500 000 лв.

Основната цел на Националният иновационен Фонд е насърчаване на научноизследователската и развойната дейност за повишаване конкурентоспособността на предприятията, посочва се още в съобщението.

„Основен приоритет за нашия екип бе да направим пълен преглед на методологията, по която са се провеждали предишните сесии и да направим всичко по силите си да ги подобрим", коментира заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова.

Пряката цел на Фонда е да насърчи реализацията на научноизследователски развойни проекти, инициирани и реализирани в предприятията, с цел разработване на нови или усъвършенствани продукти, процеси или услуги, насочени към засилване на икономическата ефективност, повишаване на иновативния потенциал и технологичното равнище на предприятията, увеличаване на частните инвестиции за тях, повишаване динамиката на иновационните процеси.

Кандидатстването се координира и осъществява от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/.

От днес, 26 юни 2019 г., необходимата информация за кандидатстване и изпълнение на проектите може да бъде намерена на интернет страницата на ИАНМСП -www.sme.government.bg.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Д. Чобанов: България избра неподходящ момент за кандидатстване в ERM II