IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От днес са разрешени конгресите на закрито при 30% заетост на местата

Премиерът се е срещал с представители на Българското конгресно бюро, съобщават от Министерския съвет

11:52 | 30.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министерството на здравеопазването разрешава провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения от днес, 30 май, при 30% заетост на местата от общия им капацитет на закрито и 50% на открито, съобщават от ведомството.

Министърът на здравеопазването е подписал нова заповед за противоепидемичните мерки, с която регламентира провеждането на събития.

Междувременно от Министерския съвет съобщиха, че премиерът Бойко Борисов се е срещнал днес с представители на Българското конгресно бюро. Организацията е запознала Борисов с проблемите на сектора, който е напълно блокиран от началото на пандемията и въведените ограничителни мерки.

Борисов е посочил, че заболеваемостта намалява и от данните, с които здравните власти разполагат, може да се заключи, че е ще се предприеме следваща стъпка за разхлабване на мерките.

От 1 юни се разрешават и и посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници. От същата дата се позволяват и посещенията на детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговските центрове, с изключение на дискотеките и нощните клубове.

Също считано от 1 юни се разрешават и всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още