Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

От есента започва обучение по магистърската програма на SDA Bocconi

В София ще бъде първият център на италианския университет за висш мениджмънт по финанси, банково дело и управление на недвижими имоти

От есента започва обучение по магистърската програма на SDA Bocconi

Снимка: SDA Bocconi School of Management

Италианският университет SDA Bocconi School of Management, базиран в Милано, и Американският университет в България (АУБГ) в Благоевград откриват съвместно магистърска програма по финанси, банково дело и управление на недвижими имоти в столицата.

“В София ще е първият център на престижния италиански университет в Източна Европа и вторият в света, след като преди време отвори врати филиал в Момбай, Индия“, съобщи Леонардо Етро, професор по корпоративни финанси и недвижима собственост и директор на Финансовия факултет, който се занимава с международното развитие на SDA Bocconi.

Още по темата

“Обучението ще бъде на английски език, ще се състои от 16 модула в рамките на 14-16 месеца и ще започне от средата на октомври. Програмата е направена така, че да бъде подходяща за работещи, като има курсове в събота и неделя. Занятията ще са в Центъра за образование и култура "Илиев" на Американския университет в България в Студентски град. Преподавателите ще бъдат от АУБГ и SDA Bacconi. Цената на магистърската програма е 22,500 хил. евро, обясни Емилия Занкина от Американския университет в България. – Завършилите я ще получават паралелно две дипломи - от SDA Bocconi и от АУБГ, които ще бъдат признати и в Европа, и в САЩ.”

Посланикът на Италия в България Н.Пр. Стефано Балдини информира, че магистърската програма на SDA Bocconi School of Management е джойнт-венчър с престижен местен университет за предприемаческо образование, което досега не се прилагало в България.

Той напомни, че трите области на обучението не са заключени в една страна, а са глобално приложими, “затова курсът е важен не само за България, но и за целия регион”.

Местата за бъдещите магистри са ограничени, като програмата обещава инвестицията в обучението да се възвърне многократно, тъй като няма практически еквивалент  в Източна Европа.

Курсовете ще наблягат на ключови елементи в корпоративната култура като деликатно съчетание между лидерски умения и уважение към околните, етика, толерантност към различията и изграждане на ценности и единност.

“Студентите ще бъдат подготвяни така, че да намират високоефективни решения за модерните предизвикателства в областта на финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти, както на оперативно, така и на стратегическо ниво. Магистърската програма се фокусира върху комбинация между теоретична подготовка и практически умения, критично и аналитично мислене и капацитет за решаване на проблеми", посочи проф. Леонардо Етро.

Той сподели, че в бъдеще специалистите, които ще получат дипломата за магистър от SDA Bocconi, ще се занимават с проектно финансиране, ще са обучени за управление на дериватни финансови инструменти и недвижими имоти, ще бъдат добре квалифицирани от преподаватели от Средиземноморската школа, както и от учени от други страни.

Сред хората, които имат диплома на стената си с печат на  SDA Bocconi, са бившият италиански премиер Марио Монти, председателят на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, италианският композитор Джакомо Манцони, председателят на BussinesEurope Емма Марчегалия.

Като добър пример за завършил авторитетното учебно заведение бе посочен футболиста и треньор на „Милан“ Кларънс Зеедорф. Той е готов да дойде в България и да сподели опита си като бизнесмен, като се види и с колегите си Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

По статията работиха: автор Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
КЗП: Има специални правила за сделките от разстояние и извън търговски обект