Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

От ГЕРБ искат конструктивен диалог с хотелиерите при спазване на правилата

Целта на правителството е да промени профила на туристите по Черноморието, да идват платежоспособни, каза Цветан Цветанов

От ГЕРБ искат конструктивен диалог с хотелиерите при спазване на правилата

Снимка: БТА

За по-добър конструктивен диалог с хотелиерите и с хората, които са в управлението на „Слънчев бряг“, се обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. На пресконференция на ГЕРБ той коментира акцията на вицепремиера Валери Симеонов в курортния комплекс през последната седмица.

По думите му не трябва да се водят политики, които да разделят обществото, но трябва да бъдат въведени правила.

„Може би трябваше да има по-добра организация в самото начало на летния сезон“, каза зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран от Агенция „Фокус“.

Във връзка с проверките в Слънчев бряг той каза още, че това е гаранция, че няма да бъдат нарушавани правата на всички тези, които са или на почивка, или изпълняват своите служебни задължения.

„Смятам, че трябва да има по-конструктивен диалог с всички хотелиери. Вие видяхте, че има разделение – една част, която иска да го има този шум, и да се чувстват добре тези млади хора, които купонясват, но все пак трябва да имаме предвид, че има изказвания на хора от комплекса, които подкрепят действията на Валери Симеонов“, коментира Цветанов. 

Още по темата

По думите му не трябва да има политики, които разделят обществото. „Но винаги има две страни – едните казват, че липсва държавата, а другите питат защо точно сега се правят тези проверки.“

Цветанов уверява, че в предстоящите месеци и години всички тези неща ще бъдат коригирани – ще се подобри комуникацията и ще се постигне баланс – да се създадат условия и за почивки на туристите, и за купонясване на младите хора“, каза Цветанов.

Той уточни, че легловата база в Слънчев бряг преди е била 18 хил., а в момента е над 300 хил.

„Няма как да отговорим на всички искания. Това, което прави правителството, е да гарантира чистотата с изграждане на пречиствателни станции, за да бъде страната ни добра за почивка и да променим профила на всички туристи, които идват на българското Черноморие – нека да бъдат платежоспособни и да се чувстват добре в родината ни и страната ни да бъде сочена като добра туристическа дестинация“, каза Цветанов.

Междувременно днес стотици хора се събраха на протест в „Слънчев бряг“, недоволни от начина, по който се извършват проверките в курорта. Според тях „Слънчев бряг“ е място за забавления, а не е за хора от трета възраст. Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Хората се събраха пред дискотека "Bedroom", викайки "Оставка!". Недоволните граждани се отправиха до входа на курортния комплекс и се върнаха до началната точка, като блокираха централния път на Слънчев бряг. Те носиха плакати с надписи "Г-н Симеонов, от Вас ли да си търся заплатата?". Работещите в комплекса изразиха своите опасения, че заради проверките на вицепремиера ще останат без клиенти, респективно и без работа и призоваха премиера Бойко Борисов за помощ. Протестиращите заявиха, че това няма да е единственият протест, ако проверките продължат.   

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Г. Сарийски: Последиците за България от Brexit без сделка ще са незначителни