IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От СДС настояват промените в Закона за горите да бъдат оттеглени

Сините се обявяват срещу предложените между двете четения нови изменения, свързани с узаконяването на терените под ски пистите

14:39 | 03.04.12 г.
От СДС настояват промените в Закона за горите да бъдат оттеглени

Съюзът на демократичните сили настоява управляващите да оттеглят предлаганите промени в Закона за горите, свързани с изграждането на скиписти и лифтове. Това съобщи лидерът на партията Мартин Димитров, предаде БТА.

Предложените от депутатите на ГЕРБ нови текстове между двете четения на закона според сините депутати са влошили първоначално внесения проект.

Димитров подчерта, че с промените на практика „се дава възможност за безконтролно, хаотично и корупционно застрояване на писти, голф-игрища и други съоръжения като басейни, ресторанти и дори магазини, без необходимите документи и извън правилата“.

Според него с приетите от парламентарната комисия по земеделие промени ГЕРБ дава начало на "разграбването на парчета от защитените природни паркове".

Сините очакват тежки корупционни скандали, ако мнозинството приеме новите текстове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още