IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От утре възобновяват плановите детски и женски консултации и прием в болниците

Първоначално в лечебните заведения ще бъдат приемани най-належащите случаи, а прегледи и консултации ще се извършват само след предварително записан час

14:23 | 20.04.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС</em></p>

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

От утре се възобновяват плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации и плановият прием в лечебните заведения, съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването. 

Със своя заповед министърът на здравеопазването нарежда от утре да бъдат възобновени плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, съгласно чл. 19 от Наредба № 15 за имунизациите в Република България, женските консултации, както и плановият прием в лечебните заведения.

Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации ще се извършват в дните вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от своите пациентски листи.

Детските консултации и дейностите, свързани със задължителните имунизации, ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час с цел предотвратяване струпването на хора пред лекарските кабинети.

Предварителното записване на час е задължително и за провеждането на женските консултации и за осъществяването на медицински прегледи и консултации в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.

От утре поетапно ще бъдат възобновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност, като първоначално ще бъдат приемани най-належащите случаи.

За предстоящото възобновяване на женските и детските консултации и изпълнението на националния имунизационен календар съобщи на вчерашния сутрешен брифинг на Оперативния щаб за борба с коронавируса д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Свижданията в болниците обаче няма да бъдат възобновени.

"Това е знак за постепенното възстановяване на дейността на болниците, както и на плановата им дейност, която поетапно ще се възобнови", посочи д-р Кунчев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
крас
преди 3 години
КОЛКО ПОЧИНАХА ОТ ТОВА, ЧЕ БОЛНИЦИТЕ БЯХА ЗАТВОРЕНИ?!ТОВА НЯКОЙ ОТ ЩАБА ПРЕСМЯТА ЛИ ГО?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
В Германия и Холандия могат да излизат без маски ... в колонията не може .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Оревахте орталъка с това решение, което отдавна трябваше да стене. Какво става с разрешението да се преминава през градинки - по улици може, през градинка не може - може, ама с куче??!! Откритият пазар беше забранен по празниците от заплаха за събиране на хора (??!!) никакви гги нямаше, а сега ще бъдат отворени. Германци осъдиха решението да не им разрешават достъп до плажа на Балтийски море - ние си трайкаме за ВСИЧКО. Но Германия е на първо място по мерки за сигурност, а ние - на 27-мо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още