IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчита се ръст в производството на месо през второто тримесечие

При производството на горива за двигатели с вътрешно горене е отбелязано намаление

15:02 | 04.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Отчита се ръст в производството на месо през второто тримесечие

През второто тримесечие на годината у нас се произвежда и изнася повече месо,но при горивата се отчита намаление. Това сочи анализ на СФБ „Капиталов пазар” АД (собственост на БСК) за развитието на част от секторите на икономиката.

След шест поредни тримесечия на намаление производството на предприятията от месната промишленост в България отчитат увеличение на годишна база, показва анализът.

През периода април-юни на 2011 г. производството на месни продукти се е повишило с 6% спрямо същото тримесечие на 2010 г. Сравнението на годишна база показва, че нарастват продажбите на месо от свине и от птици.

Тенденцията на увеличение на внесените в България количества месни продукти се запази и през второто тримесечие на 2011 г. Те нарастват на годишна база със 7,4%.

Отчита се увеличение за девето поредно тримесечие на изнесените количества месо, като ръстът е със 17,2% спрямо второто тримесечие на 2010 г.

През второто тримесечие на 2011 г. има намаление на производството на минерални горива за двигатели с вътрешно горене с 1,2% на годишна база, показва анализът за развитието на сектора. През второто тримесечие вносът и износът на минерални горива намаляват на годишна база. Намалението на вноса е с 1,8%, а на износа - с 26,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още